ReOkurzije edoga

ReOkurzije edoga

UPOZORENJE: "Blog" je prilagoden posjetiteljima "visoke intelektualne razlucivosti" i web preglednicima generacije 11.xx.

_KONTROLE:

¤Postavi edoga.bloog.hr kao pocetnu stranicu!

¤Dodaj edoga.blog.hr u svoje omiljene linkove!

¤ Komentare na blogu PRIKA}I ili SAKRIJ

¤ Navigacija

¤ Facebook STATUS

¤
TE: uredi svoga BLOGamouthwash!


<:.natrag na vrh stranice<.:
¤


Kalendar

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

_NAVIGACIJA/LINKOVI

Na stranici:

¤
Iz ARHIVA

¤
mojaKutija

¤
Razmjena linkova/Link exchange

UnderWebGround
AND ABOVEsmokin:


¤
Svakako ste dužni pregledati novu: Foto album edoga:-);

¤
Kojoj je prethodila : pregledati:
edoga.mobi.foto.galeriju
;

¤
edoga made IT -informatičke usluge;

¤
VRTLOG JEZGRA pretraga intereta i facebook stream stranica status: ONLINE!ONLINE!;
zijevUvijek podložni izmjenama i dopunama.smijeh

NADALJE, PODRŽAVAMthumbup :

¤
ORCA Yacht Care service centre in Croatia,
Middle Adriatic;

¤
imeko RENT A CAR agencija u Šibeniku.
Poslovnice u zračnim lukama: Zagreb, Split, Dubrovnik.. .;

¤
saatchi-gallery
-The World's interactive art gallery;

¤
SomaFM independent internet radio
somafm.com:
-independent free internet radio;

¤
Digitally Imported - Serving Free Electronic Music Radio 24/7 Digitally Imported -Serving Free
Electronic Music Radio 24/7;


<:.natrag na vrh stranice<.:
¤

_mojaKutija


Edi Rak

Create your badge

ČITAM/SLUŠAM/GLEDAM: RRrrraaaaAsSSSPalI!dead:

¤Secret Agent Secret Agent on SomaFM, independent, alternative/undeground internet radio slušam;

¤Groove Salad Groove Salad on SomaFM, independent, alternative/undeground internet radio
-slušam;

¤Joe Dalton's Dijareje -Povijest se prepisuje,

¤Wulffmorgenthaler.com: "Well,
we're two humans who call ourselves Mikael Wulff and Anders Morgenthaler - and yes we both own a computer - wow!?"

<:.natrag na vrh stranice<.: ¤

_Razmjena linkova/link exchange#

¤#1 Free Link Exchange Directory On The Web - Link Market
Have you ever tried to exchange links, swap links, or trade links? Was it hard? Use link market instead; - it is easy to use, free and very smart. It will save you hours of work.

¤Free Live Games
More than 1300 free live games, the best flash game arcade.

. :OPOMENA

NEHRANITE SVOJE VOLADORESE! :njami:
¤



<:.natrag na vrh stranice<.: ¤


22.12.2007., subota

ČOVJEKOVA "pravda"

Kroz različitu literaturu (naročito gitu, i Krsnamurtia... . .), i izvlačeći pouke iz vlastitog života uvidio sam koja nepravda i monopol je nametnuta svima koji nisu ljudske rase, te čak i među njenim pripadnicima.

Moja narav je "nagla", uz to obuzima me snažan gnjev dočim intuitivno (zanimljivo, cijeli život, spontano od "malih nogu") uočim ne ravnopravnost, diskriminaciju u svim aspektima i segmentima življenja na zemlji.

Mnogo puta sam sebi dozvolio ulaziti u rasprave i zastupati prava na jednakost svih "zemljana". Nadvladavao me gnjev takovim raspravama dok bi opozicijski zastupnici slijepo zastupali VELIČINU čovjeka i davali mu prednost nad ostalim žiteljima drugih rasa i vrsta ove planete.

Nisam zastupnik niti jedne ideje o globalnoj zavjeri. Ono šta se na zemlji dešava u kulturi ljudi je(obzirom na aktualne recentne i ne tako recentne događaje), porema mom rasuđivanju, zapravo je rješenje psihiratrijske ekspnencijalne jednadžbe koju je postavila naša ne kulturna i ne obrazovana kolektivna ne svijest. (ovo treba citati od kraja recenice, smisao se dobije logičkim slijedom s lijeva na desno).

Momentalno ne vidim kako da to uopćeno koncipiram. Ali, jedna od glavnih vodilja mi je kako na zemlji zapravo ne postoji dovoljno resursa za zavjere toga opsega. Održiva i prirodna zavijera, jest zavjera ne znanja. Tu su resursi ne ograničeni. Tako postavljena "jednadžba" rješava se loagritmički akceleriranim tempom. Predznak rješenja je očit. I iznosi varijabli, su grupirani oko zločudnih apsolutinih vrijednosti.

Kroz ovo se povodim činjenicama o jednostavnosti naravi psihološkog i psihičkoga algoritma prirodne želje i borbe za samo očuvanje svojstvene svima živim bićima, u svim ispoljivim oblicima.
Nadalje držim kako je većina događaja vezana za sociološke aktualnosti, globalno i lokalno, s negativnim aspektom prema pravima na jednakost svih žitelja ove planete proizašla iz naših osobnih sebičnosti i izočnosti kulture ustupanja prava prednosti drugima, pred nama samima.

Gotovo da je opće prihvaćeno kako se bolesti razvijaju u uvjetima izočnosti kulture življena, koju bih okarakterizirao kao naravnu smjernicu koju bi čovjek, ljuska vrsta trebala pohađati u školama u čijim zbornicama raspravljaju mudri i iskusni pedagozi drevnog ŽIVOTINJSKOG svijeta. Od kojeg smo mi, ljudi, afirmirano educirani, kako da se doživljavamo emancipirani od njega tako i uopće od okruženja u kojem živimo. Te metode, kada prihvaćene, u primjeni, jesu kliconoše za psihosomatske i kronične bolesti, sa poznatim ishodima.

Naravno, po mom običaju sve nepovezano i disleksički sročeno. Pojasnite si to vizuelno. To je članak sa clearyourmind.blog.hr by Podravec.

12.12.2007., srijeda

Eh, zaboravija san naslov. . .

a zanam da sam nešto "zgodno" smislio. *ebem ti radit tri stvari i razmišljati o novom "post"-u.

I šta'ć sad? Trlj - brlj.

Valjda ću smislit skoro nešto novo, bolje.

Ali OBEĆAVAM jedan SUPER članak kojim bih rado raskrinkao mistifikaciju
INTERNET POSLOVANAJA.
Tipa znate kojeg.

Sve poput prodaje priča o uspjehu. I to oko kojiega se i izgardio taj "IL žanre".

Eto već VAM sve rekoh.


DO SKORA.

*Probno/Testing:

09.12.2007., nedjelja

Šta ima novo

u mome životu(Ka'da ikome "seva levo jaje")?

Evo, me nazad u Rokićima, kod SVOJIH. U stanu sa starom(žena je zakon, nije sposobna zahod oprati 1 put u 3 godine, i subotom naveće preslaguje predmete s posla iz porezne) i mlađim bratom ("Petre legendo!", ni on nezna parti zahod). Pa mene dopalo pituravanje kupatila(u žuto), montira novi bojler, ponovo doveja u funkciju sobu za sebe. Tu san sobu piturava u veljači dok je bivša bila tjedan dana u bolnici, nakon poroda NAŠE Mare. To nan je drugi superbebač. Ja i Tino ("son number ONE"). Tu u stan san preselija moju telefonsku liniju (sa ADSL-om, FLJAT naravno), koju san u zadnje 2 godine, evo treči puta selija. S tim da smo se ja i "draga" selili u te dvi godine četiri puta, a ja evo peti a i ona uskoro(sa dicon). Možda se jednom izjadam i zašto. Znači, nema više "Meri voli Edi"niti "Edi voli Meri". Samo mali "ZAFRAKONI"

Sada san ponovo, NAŽALOST, u svom elementu. Pet krompjute oko mene. Od čega tri upaljena, dva "Remote Desktop". A ostala dva čekaju na svju šansu, koja im je neizbježna.

Svira "somaFM", loče se kava, mota se "Zlatni Dukat". Downloadaj, prži, kopiraj, instaliraj, popravljaj, čisti crve/trojane.. . Naravno da vam neću otkriti "na čemu sam ja", nakon šta mi PANDURIJA upropastila 124gr trave (nisu to loši momci, ali nije to za njih).

A, moja dico (mislin na Maru i Tina)!?

07.12.2007., petak

'AJ'MO SVI "STEND UP!" KOMA.

Poštovana publiko, posudite mi vaše oći:

Tek san sada čuja u vezi eskima. LJUDI! Moramo nešto poduzeti u svezi toga. Njima je sto posto LEDENO.


A, i. . .

CIGARETE bi se trebale ostaviti ljudi. ŠKODE im!


aA, mazne li mi ovo neki STEND UP, bolje će mu biti sit daun!

"Poštovana publiko, hvala vam. Vi ste najdivnija publika!"
Evo Vam nazad oći. NA! - (bacijo) ° 0 o ¤ O˙ "VATAJ!"

Vic ("CRNOGORCI")


Pita Marko Radosava:

MARKO: "RADOSAVE! 'Ajde reci, od životinjskoga sveta, koja ti je najdraža koja bi voleo da bidneš zverka?"

RADOSAV: "ZMIJA!"

MARKO: "!?!?? ZMIJA! Zašto zmija pobo*u Radosave?"

RADOSAV: "Kako ZAŠTO, brate Marko?! PA LEPO! Evo, recimo, sada, POTRES!?
A ti lepo

LEŽIŠ!
I
BEŽIŠ!"

04.12.2007., utorak

>---------------*AKCIJA NA REAKCIJE*-----------------<

namcor U svezi "Hosting sa vlastitog računala" članka. Nakon 100 i nešto godina otiša ja HR usenet i tamo upa međ piranje ka zadnja budaletina. To bi se tribalo zvati murinanet.

Tamo je najpristojnija stvar čoviku kada nešto otvoreno upita, odgovoriti na uvrijedljiv način. Prva sponatana "koncepcija" koja mi pada na pamet je, kako su tamo, "brate"(ili "sestro") svi pre iskusni.

Za nefalit, nisan ni ja nevinašce. Započea san konverzaciju u svin grupama sa istinom objavom. Zato jer san tija razgovarati ne samo sa dva čovika u jednoj - dvi grupe, nego s još više ljudi. Čin su oni (mislim na individualce koji su mi replay-ali) vidili sličan thread konverazcije, odmah je bilo "abuse", "...ti isljučivo reklamiraš svoj sajt..." i sl.

Netriba bit psiholog ili psihijatar da se kroz par dana skuži narav i "običaji" u grupama. Ovako ide. "PIRANJA", paz'sad, iz DOSADE ode obići grupe, pročita topic-e i "AHA! Evo neko da mu prigovorim". Jerbo to je naj lakše. Zašto bi on/ona/oni malo razmislili, postali nešto suvislo, kad je naj lakše i naj brže nekoga omalovažavati i provocirati. Te na račun toga prikazati kako je još iskusniji/pametniji. Vrlo loša praksa. I odbija mnoge korisnike bez iskustva. A zanam i da je to stoga što "iskusniji" korisnici strahuju da se i nadalje neće moći prikazati umješnima. Ukoliko se ispostavi da neki drugi korisnik ima potencijalno veći potencijal.

Daljnja objašnjavanja su suvišna. To je više/manje svatko iskusio ili opazio pri usenetu.

Još malo o toj temi. Sve to zapravo prepoznajem obzirom na sebe. Zašto to "govorim"? Prirodno je da se, gotovo svatko želi usavršiti. Imajući to kao misao vodilju, te uz još nešto spoznaja o vlastitoj naravi i sa jakom motivacijom i težnjom ka boljem. Spozano sam da je pristup pojednostavljivanjem naj učinkovitiji i naj kraći. Tj. tretman istinom rješava sve "eksponencijalne jednadžbe" unutarnjeg dijaloga/monologa.

Nije mi jasno zašto pokušavam na brzinu i odjednom objasniti neke skoro nepovezane cjeline/pojmove.

03.12.2007., ponedjeljak

SAVREMENI ANTROPOLOŠKI OSVRT



Koloko nas bi uopće pisalo BLOG-ove kada ne bi bili onlajn i općenito čitani i koliko nas činjenica da nije tako motivira?

02.12.2007., nedjelja

Hosting sa vlastitog računala

i second level domena (free, besplatno). Ažuriranje IP-a u second level domain name registru.

Bude članak uskoro. Već postoji članak o tom ovdije i na "WEBMAJSTORI" forumu od prije nekoliko godina. Tada su reakcije bile nevjerica. Iako je, dok mi je server bio onlajn, ekipa dolazila po glazbu i video clipove.

Uskoro bih obradio tu temu pomnije.

Motiviran prelazom godišnjih doba i nadolazećom blagdanskom sezonom
nastavimo sa intelektualnim radom i dodajmo gasa.

Nadalje. Podosta tog se može reči, svakako se vratite na stranicu
pročitati najnovije objave.

Otkrite MISTIČNE I uzbudljive tajne ineterneta

("BUUUUAAAAHAHAHAHAHAHAAAAAaa"-podmuklo).
"SVI STE VI OBIČNI
ISO ASCII HA AH HA HA AHH AHHA".

Nebojte se činjenice da ISP-ovi sustavi pristupa internetu,
korisnicima prilikom svakog spajanja dodjeljuju drugačiju IP
("internet") adresu u formatu "n.m.k." (gdje su k,n,m razlitih
prizvoljnih vrijednosti u rasponu od 0-255 koje odabire server
prema nekom kriteriju obzirom na zauzeća spram preostalih
slobodnih resursa. Još o mehanizmu tj. pravilima dodjeljivanja
IP resursa.). To je uvelike prednost. Zaista mnogi bi upravo to
poželjeli. I većina njih bi to znala korisno primjeniti pri
uspostavljanju i podešavanju rada mehanizama privatnih ili
pod-mreža, intreneta(naglasiti). Nadam se da večina već u mašti
hosta vlastite NaveznuteVišeigračkeStvarnoVremeneStrategije
(eng.:OMRTS) i to bez npr "HAMACJI"-ja. Pogotovo, a ovo vrijedi i
za sve ostale žanrove i "ozbiljni softwer", one čije internet
partije može hostati samo neki rezervirani udaljeni servis ili npr.
serveri pod administracijom izdavača.
No u čemu je stvarna prednost šta nas time ISP-ovi štite od njih samih.
I to činjenicom da su u uvjerenju kako su nas pouzdano onesposobili.

BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!BRAVO!

01.12.2007., subota

Neka mi je kad sam brzoplet


Ok! Ispamira san sinoć sve žive na vrhu lista blogova filmom "Zeitgeist".
I ko što "nema_sanse" reče, bez pozadine.

Prvo to je art aktivistički film. Koncipiran da ukaže na nepravdu koja proizlazi iz neumješnosti odgovornih da rukuju sa moćima koje uživaju. A u poziciji u kojoj se nalaze ne snalaze se u nesrazmjeru raspodjele "moći" u životima ljudi kojima ona nije dana na uživanje i za koje bi oni trebali biti odgovorni.

Nema nikakve tajnovitosti i nisam zagovornik nijedne zavjerske politike i mislim da te teorije proizlaze iz frustracija introvertiranih individua koje se ne znaju izražavati. Npr. naš preko svake mjere bahati splitski number one gov. man premijer Sanader i njegovi zacimentirani razbahačeni i otromboljeni statusom Quo saradnici ćak i opozicija.

Svi akteri naše "političke scene" više nemogu prikriti koliko su zaglibili u lobizam da od toga izgledaju ko posrnuli polubogovi.

Ma pun mi je više k*rcic. Preočito je da je institucija vlada i dražave samo jedan tampon koji će se morati radizajnirati samo da bi moga upijati nove genearcije evoluiranih oporbi.

Sada ću skokovito nadovezati "politiku" Carlosa Castanede i "njegovi" slično ili istomišljenika. Ukratko ovaj način riješavanja socioloških problema samo porširuje manevarski prostor za primjenu sve kompliciranih strategija riješavanja istih.

Moje mišljenje je da se kroz kojih zadnjih stotinicu godina pebrzo inercijom samo, pojednostavljeno, drobe individue. Kao što se u filmu objašnjava vrijednost svkog pojedinog živog bića na zemlji pogotovo nevinih žrtava idiotskih sukoba. Čije pobude NEMOGU opravadti žrtvovane živote, BILO KOJEGA ŽIVOG ORAGNIZMA NA PLANETI.

NEMOGU VIŠE.

Samo da dodam

EVO ŠTAS LJUDI NA NAŠOM GOVORNON PODRUĆJU PISAL' NATU TEMU.

Umorijo se

Od spamanja komentarima. Nebili još tko osim "nema_sanse" otišao na "http://zeitgeistmovie.com".

Nije me briga. Smatram da aktivističko spamiranje za razliku "ZARADITE NA INTERNETU" sranja!, jest OPRAVDANO. Barem neutrčavam miniran na pijace.

Ujedno se ispričavam šta vas izmaltretirah.

Prosinac 2011 (1) || Svibanj 2011 (1) || Travanj 2011 (1) || Ožujak 2011 (1) || Studeni 2010 (1) || Kolovoz 2010 (2) || Srpanj 2010 (3) || Svibanj 2010 (4) || Travanj 2010 (6) || Ožujak 2010 (3) || Siječanj 2010 (2) || Prosinac 2009 (5) || Studeni 2009 (1) || Listopad 2009 (1) || Svibanj 2008 (1) || Siječanj 2008 (1) || Prosinac 2007 (11) || Studeni 2007 (9) || Rujan 2006 (1) || Ožujak 2005 (1) || Veljača 2005 (8) ||

<:.natrag na vrh stranice<.: